Wij zijn gesloten van 27 juli om 11u tot 04 augustus 2024.

Ook gesloten van 15-18 augustus 2024.  

 

historiek

Net na de oorlog, in de jaren 1945-1946 begon Henri Willems met de oprichting van het familiebedrijf. Hij begon heel klein in Snaaskerke met een stootkar, dan met een auto met aanhanger. Hij deed handel in stro, kolen, autowrakken, oude metalen en zaagmeel. Na verloop van tijd had hij verschillende werknemers in dienst en meerdere vrachtwagen de baan op.

In 1974 kwamen zijn zonen, beiden zelfstandig, in de zaak door het vroege overlijden van hun vader. Zij begonnen ook met de verhuur van containers. Dirk begon als chauffeur en Noël bleef meestal op het bedrijf en nam het administratieve deel voor zijn rekening. De verkoop van kolen en stro werd stopgezet en ze specialiseerden zich in het verkopen en aankopen van oude metalen, autowrakken en zaagmeel. Sinds 1988 wordt er ook nieuw ijzer verhandeld.

In 1993 werd er een tweede bedrijf opgericht in Oostende, nl. Recuperatiebedrijf Willems nv onder leiding van Dirk met de hulp van zijn zoon Christophe. De nv Willems groeide in korte tijd uit tot een goed functionerend bedrijf.

Na ongeveer 8 jaar kwam er uiteindelijk de beslissing om het familiebedrijf en de nv samen te voegen. De nv neemt het familiebedrijf over en zo wordt het een firma onder leiding van Dirk. Noël stapt uit het dagelijkse bestuur van de zaak en Christophe neemt zijn taak over in Snaaskerke. Sinds 2 januari 2005 zit de jongste dochter van Dirk, Melissa, eveneens in de vennootschap.

Enkele jaren later besluiten zij de activiteiten in Oostende stop te zetten en alles over te brengen naar 1 site te Snaaskerke.

Een groot voordeel van de samenvoeging is dat de planning veel gemakkelijker verloopt en alles meer flexibel wordt.

Dit is gepaard gegaan met een kleine reorganisatie binnen de zaak. Men heeft zich beziggehouden met een updating en modernisering van bestaand infrastructuur door het aankopen van verwerkingsmachines, nieuwe kranen, een nieuw gamma afzetcontainers; snij-, zaag-, en plooimachines voor het nieuw ijzer.

Thans is men erkend als sorteercentrum voor bouw-, sloop- en klasse II afval en het recupereren en conditioneren van metalen waarbij men verwerkingsattesten mag uitschrijven erkend door OVAM. Tevens is men erkend voor het ophalen van loodaccu’s en als depolueringscenter voor het verwerken van autowrakken. De zaak is contractant van Val-I-Pac en is volledig bijgewerkt naar de huidige milieu- en Vlareanormen.